Navigieren auf Stadt Bern

Benutzerspezifische Werkzeuge

Content navigation

Corona Virus

Informacionet në gjermanisht i gjeni në faqen e internetit Corona të qytetit Bern.

Bild Legende:

Informacione përmes telefonit

Kompetenzzentrum Integration:

Për çdo pyetje dhe paqartësi mund të na kontaktoni në telefon.

Kontakti: Valbona Thaçi +41 31 321 60 50  dhe Floride Ajvazi +41 31 321 64 34
Koha e telefonit: Nga e hëna deri të enjten prej ores 14.00 deri 17.00

HEKS Corona-Helpline: Koronavirusi ka ndryshuar përditshmërin tonë, a keni brenga apo pyetje? Na telefononi në numrin 0 800 266 785. Ne ju ndihmojmë më tutje. Thirrje falas.

Informacione aktuale

Faza tjetër e lehtësimit (nga 11 maj 2020) ka të bëjë me shkolla, dyqane, tregje, muze, biblioteka, objekte të caktuara sportive dhe restorante. Kusht për hapjen ose zbatimin janë konceptet e mbrojtjes.

Nga 8 qershori 2020 (kusht miratimi nga Këshilli Federal) takimet e më shumë se 5 personave përsëri të lejushme, shkollat e arsimit të mesëm , të lartë dhe instuticionet e tjera arsimore, pishinat, kopshtet zoologjike dhe kopshtet botanike janë përsëri të hapura. 

Ende është e rëndësishme që të gjithë njerëzit duhet të qëndrojnë në shtëpi sa herë që të jetë e mundur. Ngjarjet dhe mbledhjet mbesin të ndaluara, rregullat e distancës dhe higjenës duhet të ndiqen rreptësisht. Faleminderit që ndoqët rregullat pavarësisht lehtësimit të paralajmëruar dhe që na ndihmuat për të luftuar përhapjen e koronavirusit në qytetin e të Bernit.

Të mbroni vetveten!

Unë kam pyetje për Corona Virusin. Çfarë duhet të bëj?

Zyra Federale e Shëndetesisë 

Unë kam kollë, temperaturë dhe ndihem në përgjithësi i sëmurë. Çfarë të bëj?

 • Rrini në shtëpi
 • Telefononi doktorin ose doktoreshën e shtëpisë
 • Në qoftë se nuk keni një doktor apo doktoreshe shtëpie: telefononi në spital. Inselspital Bern  Tel.: +41 31 632 24 02.

Kontaktimi i administratës të qytetit

Administrata e qytetit është akoma e gatshme për ju. Kontaktoni administratën nëpërmjet e-mail apo telefonit.
Disa shërbime janë të kufizuara. Këtu e gjeni listën e të gjitha shërbimeve të kufizuara.


Dy kontakte të rëndësishme për ju:

Puna dhe ndihma financiare

Puna juaj është në rrezik nga Virusi Corona?

 • Punëdhënësi juaj duhet të aplikojë për shkurtimin e punës. Informohuni tek punëdhënësi juaj. 
 • Në faqen e internetit të Sindikatës UNIA gjeni informacione për punëmarrësit ne gjuhën shqipe.

Ju kanë larguar nga puna? Jeni të papunë?

 • Telefononi tek ndërmjetësuesit e punes rajonal RAV: Vendi Bern

Ju jeni në gjendje të vështirë financiare? 

Udhetimet brenda dhe jashtë Zvicrës

Shmangni udhëtimet jashtë shtetit!  Në faqën e interneti të Departamentit Federal të Punëve të Jashtme (EDA), gjeni informata të mëtutjeshme.

Ju lutem vini re: kufinjtë e shumë vendeve janë të mbyllura për të huajt.

A jeni jashte shtetit dhe doni të ktheheni në Zvicër?

Kthehuni menjeherë në Zvicër.

Të udhëtojnë munden:

 • Personat me vendqendrim të vlefshem (G-, L-, B-, C- und Ci-Karte identitetit)
 • Personat që duhet të udhëtojnë me të drejtë pune 
 • Zvicerant dhe Zviceranet

A po planifikonit të tërhiqnit familjarët në Zvicër? Atëherë ka një rregull të veçantë. Telefononi ju lutem tek Einwohnerdienste, Migration und Fremdenpolizei në: Tel. +41 31 321 53 00

Persona të tjerë nuk munden të udhëtojnë!!!

Ju jeni jashtë shtetit dhe nuk mundeni të ktheheni më?

Departamenti Federal i Punëve të Jashtme  (EDA) organizon rikthimin në Zvicër. Regjistrohuni në App Travel Admin: për iPhone, për Android.
Kontaktoni gjithashtu linjën e ndihmës, Helpline des EDA: Telefon: +41 58 465 33 33, Email: helpline@eda.admin.ch, Skype: helpline-eda

A jeni turist apo vizitorë në Zvicër dhe nuk mundeni të ktheheni në vendet përkatëse?

Informacionet për vizën tuaj, i gjeni në faqen e internetit Einwohnerdienste, Migration und Fremdenpolizei EMF.

 

Ofertat për këshillime

E përditshmja me Corona

Për prindërit

 • Mütter- und Väterberatung jep këshilla në lidhje me fëmijët deri në moshën 5-vjecare: Tel. +41 31 552 16 16 (tarifa e telefonit fiks)
 • Punëtoret sociale të shkollës këshillojnë fëmijët (edhe prindërit e tyre) persa i perket pyetjeve për shkollën.
 • App Parentu jep informacione për prindërit e fëmijëvë deri 16-vjecare. Ide ka edhe në gjuhën shqipe. Android ose iPhone (falas).
 • Emergjenca për prindërit: 24h ndihmë dhe këshillim për prindërit dhe personat te afërt: Tel. +41 848 35 45 55 (24 orë, 365 ditë në vit; tarifa e telefonit fiks)

Për situata të vështira familjare

Në raste të dhunës në shtëpi

Në rast krize psikologjike

 • Die Dargebotene Hand Bern – në qoftëse keni nevojë të flisni me dikë: Tel. 143 (24 orë, 365 ditë, anonim, falas)
 • Emergjenca psikiatrike: Kriseninterventionszentrum Tel. +41 31 632 88 11 (365 ditë, kontaktoni në orarin zyrtar, tarifa e telefonit fiks)

Për ato që nuk kanë letrat në Zvicër (Sans-Papiers)

Ndihmë për komshinjtë

Ju keni nevojë për mbështetje?

 • keni nevojë që dikush të blejë për ju apo të jua sjellin postën në shtëpi? Te faqja internetit Corona të qytetit të Bernit mund të gjeni oferta mbështetje.

Ju doni të mbështetni dikë?

Mbështetje për familjet me mësim në distancë

Puna sociale shkollore e qytetit të Bernit

A jeni ju ose fëmijët tuaj të mbingarkuar nga situata aktuale e mësimit në distancë dhe shkollat ​​e mbyllura? Puna sociale shkollore e qytetit të Bernit është atje për ju dhe mund t'ju këshillojë.

Punonjësit socialë të shkollës aktualisht janë duke punuar nga shtëpia, ju mund t'i kontaktoni ata me email, telefon ose aplikacionin e të rinjve (Jugendapp). Nëse nuk e dini se kush është përgjegjës për shkollën tuaj, klikoni këtu.

Shkollat hapin përsëri 

HEKS

Organizata HEKS ofron mbështetje mësimore përmes bisedës me video. Oferta është për të gjithë fëmijët nga klasa 1. deri në 6. në kantonin e Bernit, të cilët urgjentisht kanë nevojë për mbështetje për mësimin në distancë (shkollimin në shtëpi) gjatë krizës së Coronas. Oferta është falas për familjet.

Këtu do të gjeni informacionet dhe kontaktet.

Aktiv gjatë kohës së Koronavirusit

Download
Titel Bearbeitet
Aktiv gjatë kohës së Koronavirusit (PDF, 692.2 KB) 11.05.2020

Weitere Informationen.

Fusszeile