Navigieren auf Stadt Bern

Benutzerspezifische Werkzeuge

Content navigation

Azili

A keni ikur në Zvicër? Keni nevojë për informata? Dëshironi të punoni në Zvicër? Dëshironi të sillni familjen tuaj në Zvicër? Informatat mbi këto tema do t‘i gjeni në këtë faqe.

Si mund të mësoj për procedurën e azilit?

A më lejohet të punoj në Zvicër?

Cili autoritet është përgjegjës për mua?

  • Të gjitha kontaktet e rëndësishme lidhur me hyrjen dhe qëndrimin në Zvicër, punën dhe azilin mund t'i gjeni në faqen e internetit të Kantonit të Bernit. (gjer.,frg.)
  • Shërbimi social i azilit të qytetit të Bernit (Asylsozialdienst) është përgjegjës për këshillimin dhe mbështetjen e azilkërkuesve në qytetin e Bernit. (gjer.)

Kush mund të më këshillojë dhe të më përfaqësojë në procesin e azilit?

  • Qendra e këshillimit ligjor për njerëzit në nevojë (die Rechtsberatungsstelle für Menschen in Not) (gjer.,ang.,frg., it) iu ofron azilkërkuesve dhe njerëzve me pak para ndihmë juridike falas.
  • Në faqen e internetit të Ndihmës Zvicerane për Refugjatë (Schweizerischen Flüchtlingshilfe) mund të gjeni një listë të qendrave të këshillimit ligjor në të gjithë Zvicrën. (gjer.)

Weitere Informationen.

Fusszeile